Of je nu wel of niet gemakkelijk in hypnose gaat, op energetisch gebied gebeurt er altijd wel iets. Ook mensen die moeite hebben zich over te geven en gedachten, verwachtingen en oude programmeringen los te laten kunnen wel degelijk iets anders gaan voelen en daarvan leren. Door middel van visualisatie en andere oefeningen kan zich vaak spontaan iets aandienen of kan er iets “omslaan”. Je waarneming kan daardoor plotseling gaan veranderen zodat je alles op een andere (positievere, gezondere) manier gaat zien.

Meer weten?

Maak een afspraak

Dit soort verandering kun je ook via energie tot stand brengen: verandert de energie in jezelf en/of om je heen, dan is het eenvoudiger je perspectief daaraan aan te passen. Iedereen kent hiervan wel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk: Je komt in een ruimte waar mensen ‘gezellig’ bezig zijn en voelt meteen het verschil met een andere ruimte waar mensen ‘serieus’ bezig zijn. Je kunt je daardoor laten beïnvloeden of niet, maar het is in elk geval nuttig aan te voelen welke energie je prettiger vindt.

Om energetische verschillen en mogelijkheden te verkennen en aan te wenden maak ik gebruik van allerlei technieken, al naargelang de situatie van de persoon in kwestie. Denk daarbij aan Reiki, Shamballa-Reiki, Dharma Shamanic System en Mesmerisme, evenals ERT en EMDR.