Zij bevinden zich  in een bepaalde staat van zijn waarbij hun hersenen vooral zogenoemde tetagolven produceren. Dit is ook de hersengolf frequentie die wij allemaal ervaren wanneer we bijna in slaap vallen. In deze staat sta je open voor allerlei indrukken en verwerkingsprocessen die je in de normale waaktoestand (alfa-  en beta- golven) veel minder of niet zou opmerken.

Die teta toestand is ook de toestand waarin de hypnotiseur je brengt, dus het spreekt voor zich dat kinderen hierin gemakkelijk mee kunnen gaan. Ze zijn nog niet geconditioneerd om voorzichtig of kritisch te zijn ten aanzien van nieuwe dingen, alles is immers nog nieuw! Kinderen kunnen gemakkelijk via kleuren, dieren, verhaaltjes, rollenspelen en visualisering vertellen over wat ze op emotioneel vlak meemaken en ook hun gevoelens en belevingen aanpassen.

Bij welke klachten?

Hypnose kan bij kinderen voor veel verschillende klachten gebruikt worden: chronische of acute pijn (als er medisch is vastgesteld dat er geen fysieke oorzaak is), leer- en concentratieproblemen, angsten, onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, bedplassen, nagelbijten, pesten en gepest worden, omgaan met trauma, verdriet en boosheid, hechtingsproblemen, gedragsproblemen.

Het is wel belangrijk dat het kind zelf gemotiveerd is om de situatie aan te pakken. Daarom raad ik aan om erg jonge kinderen alleen via hun moeder of energetisch te behandelen. Bij erg jonge kinderen is het belangrijk dat de moeder voor therapie komt en soms is het dan niet meer nodig dat het kind ook komt.

Kinderen van twaalf jaar en ouder zijn meestal wel in staat om het probleem in zichzelf aan te pakken en te transformeren en vervolgens de nieuwe vaardigheden te versterken, via energetische methoden, visualisatie en/of hypnose.

Meer weten?

Maak een afspraak

Technieken

De technieken die ik gebruik zijn speciaal toegespitst op kinderen: je Krachtdier ontmoeten, Superpower, ideomotorische signalen, Cirkel van kracht, Katapult, ERT en EMDR