Zij bevinden zich  in een bepaalde staat van zijn waarbij hun hersenen vooral zogenoemde tetagolven produceren. Dit is ook de hersengolf frequentie die wij allemaal ervaren wanneer we bijna in slaap vallen. In deze staat sta je open voor allerlei indrukken en verwerkingsprocessen die je in de normale waaktoestand (alfa-  en beta- golven) veel minder of niet zou opmerken.

Die teta toestand is ook de toestand waarin de hypnotiseur je brengt, dus het spreekt voor zich dat kinderen hierin gemakkelijk mee kunnen gaan. Ze zijn nog niet geconditioneerd om voorzichtig of kritisch te zijn ten aanzien van nieuwe dingen, alles is immers nog nieuw! Kinderen kunnen gemakkelijk via kleuren, dieren, verhaaltjes, rollenspelen en visualisering vertellen over wat ze op emotioneel vlak meemaken en ook hun gevoelens en belevingen aanpassen.

Bij welke klachten?

Hypnose kan bij kinderen voor veel verschillende klachten gebruikt worden: chronische of acute pijn (als er medisch is vastgesteld dat er geen fysieke oorzaak is), leer- en concentratieproblemen, angsten, onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, bedplassen, nagelbijten, pesten en gepest worden, omgaan met trauma, verdriet en boosheid, hechtingsproblemen, gedragsproblemen.

Meer weten?

Maak een afspraak

Normaal gesproken ga ik uit van drie sessie: de eerste met de moeder/ouders, om eventuele hechtingsproblematiek op te sporen en te transformeren. Gebleken is namelijk dat wat bij de moeder getransformeerd wordt, ook bij het kind automatisch verandert. Gaat alleen het kind in therapie, dan bestaat de kans dat er binnen het gezin weinig verandert en het kind weer dezelfde problemen gaat tegenkomen.

De tweede en derde sessie zijn voor het kind, om het probleem in zichzelf aan te pakken en te transformeren en vervolgens de nieuwe vaardigheden te versterken. De duur van een sessie met een kind zal iets korter zijn dan die met een volwassene, meestal maximaal een uur.

Technieken

De technieken die ik gebruik zijn speciaal toegespitst op kinderen: je Krachtdier ontmoeten, Superpower, ideomotorische signalen, Cirkel van kracht, Katapult, ERT en EMDR