Het zorgt er voor dat je actie onderneemt. Vroeger dacht men dat pijn alleen betrekking had op lichamelijk schade. Inmiddels hebben we via de neurowetenschappen geleerd dat dit niet het geval is.  Pijn hebben betekent niet zonder meer  dat er iets structureel mis is met het lichaam.

Chronische Pijn

Chronische pijn ontstaat bijvoorbeeld als gevolg van lichamelijk trauma of (chronische) stress. Het brein geeft een pijnsignaal af om actie te ondernemen, maar schakelt het pijnsignaal niet meer uit. Dit is te vergelijken met een brandalarm dat nog steeds aan staat, terwijl de brand al geblust is. Het pijnsignaal is dan een ‘aangeleerde’ pijn-zenuwbaan geworden en deze wordt steeds sterker naarmate jouw pijnervaringen, gedachten en gevoelens hierover frequenter, negatiever en intensiever worden. Een vicieuze cirkel.

Alle pijn wordt gegenereerd in het (onbewuste) brein. Het is een geavanceerd systeem gebaseerd op vele biologische, psychologische en sociale factoren. Pijnsignalen dienen als bescherming, maar bij chronische pijn blijft het  (onbewuste) brein onterecht het lichaam alarmeren. Het brein interpreteert de signalen die binnenkomen verkeerd en het heeft een over-beschermend programma gecreëerd in de vorm van chronische pijn.

Mensen die al jarenlang pijn hebben zijn vaak al bezig geweest met pijnstillers, ontstekingsremmers, pijnverdoving, zenuwblokkades etc. Ze hebben de hoop opgegeven ooit nog van hun pijn af te komen. Meestal bevestigt de  zorgverlener dat ook: ‘je moet ermee leren leven’ en ‘deze pijn is niet te genezen’. Dus hoe is het mogelijk dat het hier gaat over ‘pijn-verwijdering’  bij voorbeeld artrose of fibromyalgie?

Betekent chronische pijn dat er blijvend letsel is?

Het kan zijn dat er blijvende letselschade is maar dat betekent niet dat je aanhoudende pijn moet hebben.

MRI en röntgenfoto’s hebben inmiddels al lang bewezen dat je weefselschade kunt hebben zonder aanhoudende pijn. Weefsel kan veranderen en een litteken of blijvende beschadiging achterlaten, maar dat betekent niet dat je aanhoudend pijn moet hebben. Omgekeerd kan chronische pijn ook aanwezig zijn bij mensen zonder weefselschade.

Betekent dit dat het allemaal tussen je oren zit? Nee. Absoluut niet. Alle pijn is echt. We weten via brain-scans dat fysieke pijn en emotionele pijn beide worden verwerkt in hetzelfde deel van het brein. Pijnuitstralingen die verdwenen hadden moeten zijn, worden nu zó gevoelig dat zij al geactiveerd worden door een heel kleine lichamelijke stimulus of zelfs door niet-fysieke factoren, zoals emoties, een overtuiging of stressvolle situaties in ons leven.

Meer weten?

Maak een afspraak

Hoe kan OldPain2Go® helpen?

Pijnuitstralingen zijn omkeerbaar. Dat is een feit. U kunt herstellen.

OldPain2Go® is als het drukken op de reset-knop van dat brandalarm dat nog steeds afgaat in een gebouw waar 10 jaar geleden brand was.

Je hoeft niet in de methodiek te geloven en hoewel het niet voor iedereen werkt, kunnen de resultaten een vermindering of volledige pijnverwijdering zijn. Om jezelf de beste kans op succes te geven, moet je de pijn wel wíllen loslaten.

Als je eenmaal begrijpt hoe het proces werkt, heb je een prachtige kans om de controle over je leven terug te krijgen!

OldPain2Go® kan naast chronische pijn, ontsteking & (spier)spanning ook ingezet worden voor o.a. angst, astma, burn-out, chronische stress, darmproblemen, chronische vermoeidheid, depressie, hormonale disbalans, gewichtsproblemen, M.S. en andere chronische aandoeningen (verlichting), overspannenheid, slaapproblemen, verslavingen en allergieën.

In Nederland is de OldPain2Go® methodiek nog redelijk onbekend, de meeste specialisten en pijnbehandelaars kennen het niet en belangrijk: zij kunnen het dus niet beoordelen. In Engeland wordt OldPain2Go® inmiddels klinisch getest en beoordeeld.

U kunt hier de video uitleg bekijken van de oprichter Steven Blake plus een aantal getuigenissen van cliënten, allemaal in het Engels: https://oldpain2go.com/